De nieuwe (w)aarde

De systemen die we jarenlang hebben gekend hebben hun top bereikt, waar zij ooit mens en maatschappij dienden zijn ze nu simpelweg schadelijk. Ze passen niet langer in ons leven, in onze wereld. Langzaamaan brokkelt de boel af.

Zij die al naar binnen zijn gekeerd en zichzelf allang weer de autoriteit en verantwoordelijkheid toekennen, die inzien dat de enige werkelijke dienstbaarheid die aan het grote geheel is. Zij kunnen niet wachten tot het systeem volledig gekanteld is.

Zij die nog in het hiërarchisch systeem hangen, vastklampend aan valse zekerheden gecreëerd vanuit de ego positie, en uit alle macht proberen te voorkomen dat ook zij zich naar binnen zullen moeten keren, verdedigen nu onbewust het laatste stukje systeem wat nog lijkt te staan.

In de valse bescheidenheid, in opdracht van hun eigen ego die maar niet wil inzien dat de menselijke ziel oneindig veel grootsheid bevat, waant het ego zich groot. Wellicht zelfs wel groter dan ooit te voren, nu het er vanaf die positie uit ziet alsof er toch wel echt ingegrepen moet worden.

De lieve mens die nog wel in het systeem geloofd, er op leunt, zich rijk, goot en machtig voelt, zijn levenstandaard hoog inschattend daar hij op materialistisch niveau uit torend boven velen. Het laatste stukje valse listigheid, die het geloof er in houd bij de laatste soldaten die het systeem nog dienen.

De tijd dringt, voelen ook zij op onbewust niveau. De grap is groot, nu het laatste stukje, de illusie van de grootsheid gecreëerd wordt, opgetuigd. Zij die niet meedoen, zullen boeten. Zullen het zogenaamd zwaar krijgen, de prijs zal betaald worden. Er zal een scheiding zijn, een diepe geul. Van afgunst en hoogmoed.

Maar slechts bekeken vanaf het systeem want zij die dat schip allang verlaten hebben, zagen al dat er een prijs betaald werd, de waarde wordt echter allang niet meer uitgedrukt in financiën of bezit maar in intrinsieke waarden. Waar doen we het echt voor?

Waar ooit rijk zijn geld leek, is men er inmiddels allang achter dat rijkdom en geluk niet te koop is, niet in stand te houden is met hard werken en zeker nooit ten koste kan gaan van de ander.

Er is voor iedereen evenveel, het is onbetaalbaar on-bezitbaar het is onverkoopbaar, het is simpelweg voelbaar, geefbaar, deelbaar, verspreidbaar. Het is overal in en om ons heen, we creëren het zelf. En het is oppermachtig, zonder maar de intensie van macht te willen hebben. Altijd en overal aanwezig, lange tijd waren we er blind voor maar inmiddels helderder dan ooit, zichtbaar voor iedereen die het kiest te zien. Het is een natuurwet, het is de nieuwe (w)aarde.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: