Ontwaking

Mooi moment

Vanochtend, bij het krieken van dag mocht ik aanschouwen hoe brede stralen magisch gouden licht op de aarde vielen. Boven het land nog een dun laagje dauw, rijp op de lange grashalmen en de spinnenwebben. Het mooiste moment van de dag is toch echt wel de vroege ochtend, iets wat zelfs ik als avondmens moet bekennen. Het is een magisch sfeertje, bijna sprookjesachtig. Het prachtige ontwaken van mens en dier, van de aarde en dat door een klein beetje licht.

Licht is het proces achter alles, het is een oneindige cyclus van verloren tijden naar het heden en terug. Het staat los van alle logica en lineaire wetten. De wet van licht houd zich gewoon aan haar eigen cyclus in een onlosmakelijk verbond met onze aarde, terra, gaia of gewoon moeder.

Het is een wonderlijke wereld, een prachtig rijk vol blauw en groen met lichtschakelingen en schaduwspelen. Wanneer we genieten van al het licht op een zonovergoten dag, kunnen we tevens genieten van een fascinerend schaduwspel. De bewegende blaadjes hoog in een boom spelen hun prachtige schaduwspel op de grond. Wanneer de zon even wegkruipt achter een wolk gaan de blaadjes gewoon door met hun bewegend spel hoog in de lucht, het schaduwspel op de grond vervalt hierbij echter. Die is simpelweg niet meer zichtbaar voor het menselijk oog.

Zo ook de wereld om ons heen, nu zoveel meer mensen hun licht aanhebben, en schijnen op de wereld om hen heen ontstaat er automatisch een fascinerend schaduwspel beneden hun. Dat is precies waar we nu naar kijken, als hoge lichtwezens zijn wij de schaduw allang overstegen en aanschouwen wij slechts een spel wat bijzonder genoeg door ons zelf veroorzaakt wordt. Een fascinerend spel, wat alleen waarneembaar is wanneer ons licht er op valt.

Dat brengt ons meteen in de duale wereld van donker en licht. Zij die nu nog niet zien wat wij zien, hebben simpelweg hun licht nog niet aan. Zonder licht geen duisternis, bijna als een comfortabel deken. In een parallelle wereld die nooit kan bestaan, daar alles onlosmakelijk met elkaar verbonden is, zoals het onlosmakelijk verbond tussen het licht en onze aarde.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: