Alle~dagelucks~heden

Laten we onze alledaagsjes vandaag eens onder de loep nemen. Alledaagsjes zijn de dingen die je praktisch iedere dag doet. Deze dingen zijn zo ingesleten dat ze veelal op de automatische piloot uitgevoerd worden, als een soort geautomatiseerd proces heeft ons systeem deze gewoonten ‘eigen’ gemaakt. Maar hoe zit het eigenlijk met jouw eigen gemaakte gewoonten? Geven deze jou nog iedere dag een voldaan gevoel? Een gevoel van zingeving?

Als je de vraag krijgt wat je het liefste doet, hoe zou je dag er dan uit zien. Niet over een week of over een maand, maar vandaag. Waar zou je je bed voor uitspringen, wat zou je geluksgevoel enorm vergroten. Wanneer je dat doet wat je écht leuk vind, hoe zie jij jezelf dan voor je?

Bij mij ziet het er ongeveer zo uit, ik zit half rechtop in bed, de zon is net op, in mijn hand houd ik vliegtickets. We gaan met onze kinderen naar een prachtige azuurblauwe kust, palmbomen en tropische planten langs een strook van heerlijk zachtgeel zand. Om ons heen prachtige bloemen en planten en in de zee zwemmen dolfijnen en zeeschildpadden met ons mee.

Achterin het plaatje komt de jungle dichterbij het strand, hier is een trap omhoog. Wanneer je deze volgt kom je bij onze villa. Een luxe huis, van alle gemakken voorzien met een enorm terras ervoor, waarop een loungebank en een buitenkeuken te vinden zijn. Het is heerlijk verlicht en we zitten tot ‘s avonds laat met vrienden en familie op deze prachtige buitenplaats. De jongens vermaken zich op en top! Die lopen met surfplankjes en lekker zee haar over het strand. Moe en voldaan vallen ze ‘s avonds in hun koele lakens. Om de volgende dag vol energie weer op te staan voor weer een dag het prachtige eiland te bewonderen!

Het lijkt me heerluck om zo mijn tijd door te brengen met Wim en de kinderen. Lekker genieten van het goede leven. Relaxen, zon, zee, strand en lieve mensen om me heen.

Wat kan ik nu doen om daar te komen? Dat is een vraag die ik mezelf mag stellen en vervolgens los laten. Ik mag erop vertrouwen dat mijn hogere zelf precies de route heeft uitgestippeld passend bij mijn ziel. Ik mag gebruik maken van de richtingaanwijzers op mijn pad, hen om hulp vragen. Me laten inspireren en in mijn idealistische wereld aankomen wanneer de tijd daar is. Tot die tijd ervaar ik deze alvast in mijn hoofd en lijf tijdens mijn visualisaties en schrijven. Met een dikke glimlach van oor tot oor en een warm gevoel in mijn buik schrijf ik dit. En zo heb ik van mijn dagelijkse gewoonten in ieder geval alvast één gewoonte gemaakt die ik bewust en met liefde in mijn hart uit voer.

En zo gaan we van alledaagsjes naar alle-dagelucks-heden, oftewel geluksgevoel in het heden en dat iedere dag weer 😉

Namasté

Advertentie

2 reacties op “Alle~dagelucks~heden”

  1. Jaaaa, super goed gedaan!!!!

    Verzonden vanaf Outlook voor Androidhttps://aka.ms/AAb9ysg

    Geliked door 1 persoon

  2. Dat is een mooi gelucks gevoel!!

    Verzonden vanaf Outlook voor Androidhttps://aka.ms/AAb9ysg

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: