Sterrenlicht en ochtendmist

Wat een heerlijk begin van de dag weer. Samen met Alec vertrekken in het donker, een helderblauwe lucht boven ons, enkele sterren nog zichtbaar als laatste verschijnsel van de nacht. Een deken van mist die over het land ligt. In de mistbank het silhouet zien ontstaan van twee reeën die vredig grazen in het hoge gras. Een prachtig gezicht. Langzaamaan komen we dichter bij, rustig bewegend probeer ik ze op de foto te zetten, het is nog een beetje vaag. Ze staan te ver weg. Het bosje waar Alec en ik altijd in gaan ‘s ochtends ligt tegen het weiland aan waar de reeën staan. Het zou leuk zijn als ze nog even blijven staan, zodat ik ze kan bewonderen. Ik besluit gewoon rustig mijn route te vervolgen. De wind staat gunstig, de reeën zien ons wel aankomen ze lijken niet erg onder de indruk, Alec merkt ze niet eens op, ook gunstig denk ik bij mezelf.

Dichterbij gekomen maak ik nog een paar foto’s, ik bekijk het resultaat en ben best tevreden. Ja ze staan er op, enn je ziet ook nog dat het twee reeën zijn. Dit heerlijke begin van de dag in rust en vrede ontwakend bij het ochtendlicht ,wil ik altijd graag delen. De natuur is wonderschoon op dit tijdstip, het is bijna onmogelijk om dit vast te leggen op camera, laat staan op de camera van mijn toch alweer behoorlijk verouderde telefoon, toch slaag ik er in om, naar mijn mening een paar leuke foto’s te maken die ik steevast deel met een groepje lieve mensen waarvan ik denk dat zij ook zullen genieten van deze natuurpracht.

Met speciale dank aan onze trouwe vriend Alec, die met zijn nimmer aflatende enthousiasme en vriendelijkheid op geheel zachtaardige wijze een rots in de branding weet te zijn.”

Anieka Hofstra

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: