Wie komt er elke dag voor jou op?

Wie komt er elke dag voor jou op? Onvermoeibaar in een oneindige cyclus van tijd en licht.

Het is de zon die elke dag voor ons op komt. 

Een onevenaarbare krachtbron, dé stuwende kracht achter vrijwel ieder proces hier op aarde. Samen met de maan de veroorzaker van getijden, dag in dag uit, jaar in jaar uit.

Af en toe trekt zij zich even terug, neemt ze afstand van een deel van ons. De planten, dieren en mensen reageren onmiddellijk op de afstand die, grappig genoeg, door onze aarde gecreëerd wordt.

Zij bereiden zich voor op het leven binnen. Eekhoorntjes verzamelen nootjes, egels scharrelen hun kostje bij elkaar en de beer eet zijn buik rond ter voorbereiding op het koudere seizoen,. En de mens? De mens zorgt voor warme behaaglijke kleding en sprokkelt nog wat hout bij elkaar om de kachel aan te houden. Het is een fijn vooruitzicht,  het naar-binnen-keer seizoen. Knusse, zachte tevredenheid met een kaarsje op tafel en een dekentje op de bank. 

Om vanuit rust en eenvoud te genieten van alles wat er is, een fijn gevoel van thuis zijn, een moment van ontspanning.  Om daarna, wanneer de eerste tekenen van zonnestralen terugkomen,  vol frisse levensvreugde weer tot bloei te komen, en met volle teugen te genieten van de energie van die het zonlicht met zich meebrengt. 

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: