Récht, uit het hart

De robotisering van de mensheid

De papierenzorgwinkel

Haal het hart er uit, voeg een ratrace aan druk papierwinkelwerk toe en leg prioriteit op de geveinsde papierenwereld. Hoe te overleven? Meegaan of vertrekken. Ofwel u doet mee en zorgt er voor dat de papieren maatschappij in leven blijft, dat doet u door zo’n beetje al uw tijd in de papierenzorgwinkel te steken. Hiervoor zult u vaak nee moeten zeggen, nee tegen uw kinderen, nee tegen uw cliënten en ook nee tegen u zelf, wanneer uw leidinggevende u wederom een dienst heeft toegekend terwijl u eigenlijk van plan was om met een boek de tuin in te duiken, bent u meteen beschikbaar. Let wel, mocht u onverhoopt in de illusie verkeren dat u iemand hulp moet bieden, dat is allemaal niet nodig, wij zijn slechts een papierenzorgwinkel.

Dat wat de zorg vroeger was kon simpelweg niet uit, te weinig personeel en veel te hoge lasten. Het water stond ons aan de lippen en zette ons voor de belangrijke keus, of zorg bieden aan onze cliënten, consequentie hiervan was dat de papierwinkel volledig losgeslagen zou worden, bij de eerstvolgende audit zou het huis dan betiteld worden als slecht huis, de stekker zou er uit worden gehaald, iedereen zou op straat komen te staan. Dat begrijpt u wel toch? Dat we in het kader van humaan beleid voeren voor de andere optie hebben gekozen. Namelijk die van de papierenzorgwinkel.

Alle zorg is keurig beschreven op papier, dag en nacht werken mensen aan het kaderen van deze papierenwinkel zodat alle financiën rijkelijk kunnen blijven stromen, ons huis kan hiermee op een veilige en verantwoorde manier open blijven. Daar hebben we allemaal wat aan toch? Bovendien vervallen er ook een hoop nare klusjes, die vroeger nog wel onderdeel waren van de zorg, zoals cliënten helpen met de toilet gang, en een praatje maken over iets ongezonds als het weer. Die vervelende dingen hoeven simpelweg niet meer, 2 keer per dag een verdroging door de luierrobot volstaat. Dit geeft onze bewoners houvast en zekerheid, zij weten nu immers precies wanneer zij verdroogd worden, de robot is altijd stipt op tijd. Zo hoeven zij ook niet meer te bellen of zich af te vragen wie er deze keer komt.

Overzicht en duidelijkheid, dat biedt structuur en structuur geeft rust. Bovendien heeft de robot een spreekfunctie, onze cliënten kunnen kiezen uit het klimaat, erfrecht, of een liedje. Zo hebben zij toch nog contact met de buitenwereld, en ook nog op een objectieve manier. We voorkomen veel onrust bij onze cliënten nu deze informatie rechtstreeks door de robot gegeven wordt in plaats van via het filter van één van de zusters. In het verleden hebben we meegemaakt dat dit dan verkeerd geïnterpreteerd werd waardoor onze bewoners onrust ervoeren. Dat hoeft nu gelukkig allemaal niet meer.

Het personeel is ook tevreden, daar de papierenzorgwinkel hoog in het vaandel staat scoren zij goud, bovendien is de zorg nu fysiek gezien een stuk minder intensief, hiermee besparen wij weer op de toekomstige ziektekosten. Zo dragen wij ook daarmee ons steentje bij aan het geheel wat ons weer een gevoel van zingeving geeft.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: