De Westerse schaarste is de blindheid voor onze eigen overvloed

Wat als we werkelijk zouden kiezen voor de dingen die belangrijk zijn in ons leven, en zouden dit dan nog steeds dingen zijn?

Er zijn twee keuzes. Of eigenluck wellicht zelfs maar één…

FOCUS

Focus jij je met de wereld poli-problematiek mee op schaarste? Of kies je ervoor om je te focussen op overvloed?

Onze Westerse wereld beleefd iedere dag overvloed, overvloed aan materiaal te denken aan alle prul in de blauw witte actie winkels. Voor een paar cent een tas vol meuk. Heel mooi, weinig zinvol. Right?

En als je uitzoomt zien we dit eigenluck wel zo’n beetje op alle vlakken in ons leven, in onze wereld. Er is een enorme overvloed aan echt van alles en nog wat. En vooral heel veel meuk.

Wat een mankracht is er nodig om al die meuk te produceren en vervolgens over de hele wereld te slepen terwijl je toch echt zou denken dat we alles wel zo’n beetje uitgevonden hebben wat er uitgevonden kon worden.

Een blik in de gemiddelde kringloop laat je afvragen waarom we in vredesnaam maar blijven produceren?

Alles is er al

Stel je voor hoe je week er uit zou zien, wanneer we uit dit produceren stappen en de ogen openen voor de overvloed waarin we allang leven. Ons leven zou ineens tot een soort van stilstand komen. Waar is al dat rennen, vliegen, vallen, opstaan en weer doorgaan dan nog voor nodig?

Als we om ons heen kijken, wat hebben we dan allemaal verzameld de afgelopen decennia? En welk deel hiervan gebruiken we ook daadwerkeluck? En draagt het nog steeds bij aan ons levensgeluk?

Wat als we werkelijk zouden kiezen voor de dingen die belangrijk zijn in ons leven, en zouden dit dan nog steeds dingen zijn?

Wat zou je écht willen? Als je een dag helemaal in zou vullen zoals jij het graag wil, wat zou je dan doen? Waar zou je zijn? En met wie zou je je tijd door brengen? Waar zou je over praten? Waar zou je je aandacht aan geven? Hoe breng je nu je tijd door? Waar wordt je blij van?

En waar kijk je naar uit?

Kun je je voorstellen dat je dit meteen doet? Dat je uitkijkt naar deze dag, gewoon vandaag i.p.v. iets wat pas over een week is? Hoe zou het voelen om dankbaar te zijn voor de tijd die je NU gegeven is, die je NU beleefd. Met jezelf, je kinderen, je vrienden, familie, en een fantastische wereld om je over te verwonderen?

De Westerse schaarste is de blindheid voor onze eigen overvloed.

De schaarste van de westerse wereld;

Schaarste is wat ons te wachten staat wanneer we de agenda van een inmiddels welbekende privaat organisatie mogen geloven.

Willen wij ons focussen op een bedenksel van een privaat organisatie die schaarste, controle en machtsmisbruik suggereert?

Bij iedereen inmiddels wel bekend deze agenda, daar zou heel goed een reden voor kunnen zijn. Deze privaat organisatie schreeuwt zo’n beetje om onze focus. En hoe leuk om te zien hoe er ingespeeld wordt op onze, ik noem het maar even Westerse blinde vlek, namelijk de OVERVLOED waarin we allang leven.

Willen we ons laten voeren door angst voor tekort? Heel handig voor bijvoorbeeld zo’n privaat organisatie. Dan zijn we weer bereid mee te werken aan een oplossing, en telkens op hetzelfde niveau namelijk; consumeren en aanpassen.

Markt op markt wordt aangeboord om op onze angst voor tekort in te spelen. Denk aan zonnepanelen, windmolens, de waslijst aan vegetarische producten etc etc etc. ALLEMAAL om je voetafdruk te verkleinen; jep BLIJF CONSUMEREN!!!! Want ooh wee ooh wee mocht je wel in staat zijn overvloed te ervaren, voel dan SCHULD. Verklein je voetafdruk, we hebben het zo goed, compenseer-consumeer. Koop duurzaam! Maar KOOP!!!! De wereld op zijn kop.

Onze Westere wereld kent al decennia lang een groot te kort, en dat is de blinde vlek voor de overvloed waarin we allang leven.

Het veroorzaakt allerlei bijzondere effecten, zo lijken we te denken dat we steeds meer geld nodig hebben, meer spullen, dus we gaan meer werken om dit te generen. Want ja je moet toch hard werken wil je wat bereiken? En zonder geld begin je niks, toch? Om er vervolgens achter te komen dat het ons weer ontbreekt aan het volgende : TIJD

Wanneer we onze dagen op deze manier blijven inkleden zullen we blijven ervaren wat we ervaren, GEBREK en TEKORT

We schuiven gewoon het gebrek over het speelbord waardoor het zich steeds op een ander vlak in ons leven aandient, waarover we ons vervolgens verbazen en wanneer we ons bewust worden van het ontstane gebrek of tekort, willen we dit natuurlijk oplossen.

Creatieve wezens als wij zijn valt er altijd wel iets te schuiven waardoor er weer ruimte ontstaat, echter vervallen we al gauw weer in dezelfde cyclus. Want wanneer je bijvoorbeeld je werk heb geruild voor vrije tijd zou het zomaar kunnen dat er minder geld binnen stroomt terwijl je nu dus net juist meer tijd had om het te besteden… Ook weer simpel op te lossen natuurlijk, door je gewoonten eens onder de loep te nemen. Wanneer je je bewust wordt van je gewoonten, blijk je ze simpelweg te kunnen veranderen. Maak vervolgens hier een gewoonte van en je zult zien dat je nog veel bewuster kunt leven en bewustere keuzes kunt maken dan je ooit had kunnen bedenken…

Love the game

Lach hierbij gerust om jezelf, want nu je erachter bent dat werkelijke overvloed al die tijd gewoon in jezelf aanwezig was, alleen in een andere vorm dan je tot noch toe kon zien, blijft er vrij weinig over om je nog druk over te maken. Waar je voorheen overvloed nog koppelde aan materie bleek het gewoon al die tijd aanwezig te zijn in alles wat je al in en om je heen had. Alles wat er werkeluck toe doet, dát wat je lief is.

Wat we dachten dat rijkdom was, bleek kant en klare armoede

Wat we zagen als voedsel, bleek vulsel

Waar we dachten dat voeding slechts eten en drinken betrof, zien we nu dat ook beeld, geluid, programma’s, gedachten, reclame, media etc. voeding is

Wat we zagen als duurzame oplossing, bleek weer een verdienmodel

Wat we zagen als gratis, bleek één van onze kostbaarste waren; aandacht

Wat we zagen als leren, bleek vergeten en aanpassen

Wat we zagen als verlies bleek vinden

Wat we zagen als stilstand, bleek vooruitgang

Wat we zagen als een nee, bleek een ja voor jezelf

Wat we zagen als falen, bleek ont-wikkeling

Wat we zagen als het einde, bleek het begin.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: